sportkacsák és egyéb állatságok a sport világából

Sport Kocsma

Sport Kocsma

Víz alatti versenyt szeretne a Forma-1 új tulaja

2016. szeptember 08. - SportKocsmázó

Jövő év elejére az amerikai Liberty Media kezébe kerül a Formula–1, Bernie Ecclestone megállapodott ugyanis a céggel, hogy kivásárolják a teljes részvénycsomagját, amit a Forma-1-et működtető vállalkozásában birtokol. Az új tulajdonos minden eddiginél népszerűbb és hatalmasabb F1-et vizionál.

Ennek első eleme a versenynaptárban már 2-3 éven belül látható lesz, jönnek ugyanis a víz alatti Forma-1 versenyek (első évben, várhatóan 2019-ben még csak egy, utána évi 3 víz alatti futamot terveznek). Erre a motorgyártóknak lesz ideje felkészülni, hiszen vízálló és a medence alján is megfelelő nyomatékot leadó motorokat kell tervezniük. A karosszériák pedig természetesen zárttá változnának, így többet nem lesz szükség a speciális sisakokra sem.

A másik lényeges változás a duplaüléses autók megjelenése lesz, az új szabály ugyanis kimondja majd, hogy minden pilótának magával kell vinnie a versenymérnökét is a versenyen.

A csapatok egyelőre nem kommentálták a hírt, egyedül Alonso röhögött úgy két percet az egyik ausztrál riporter mikrofonjába, amikor a változásokról kérdezték.

Izgalommal várjuk...

20160907_alonso.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6811688307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása