sportkacsák és egyéb állatságok a sport világából

Sport Kocsma

Sport Kocsma

Miért lakik még mindig hotelben Mourinho?

2016. november 17. - SportKocsmázó

A Manchester United vezetőedzője, José Mourinho májusban költözött új munkahelyének közelébe Manchesterben. Azóta viszont nem is keresett magának lakást, ugyanúgy a Lowry Hotelben lakik, mint fél évvel ezelőtt. Többen cikkeztek már róla, hogy ennek mi az oka, de eddig nem kaptunk rá kielégítő magyarázatot. Mostanáig!

Josét - vagy ahogy mi hívjuk: Joci bá'-t - sikerült két edzés között elkapnunk a Facebookon és természetesen kifaggattuk a több hónapja tartó hotelbeli életéről is. Íme a magyarázat, egyenesen Joci bá'-tól:

- Nem titok, azóta is ugyanabban a hotelben lakom, egyébként ugyanúgy, mint három játékosom is: Paul Pogba, Henrih Mhitarjan és Eric Bailly, akikkel így szinte a nap 24 órájában együtt lehetek. Az oka egyébként nem a sokak által emlegetett lesifotó-mentes övezet, hanem a társasjáték.

- Társasjáték?

- Persze, kiváló csapatépítő elfoglaltság. Esténként összegyűlünk néhányan, leggyakrabban Paulnál és nem ritkán eljön hozzánk Zlatan és Wayne is. Legtöbbször a Catannal játszunk (még a régi fabábus kiadással, az az igazi), bár sokat mondogattam a fiúknak mostanában, hogy kellene valami kevésbé szerencse-függő játék is, mert elegem van, hogy a pályán is mindig nüanszokon múlnak a pontjaink. Ezért elvittem őket a múltkor egy játékboltba és szépen bevásároltunk: Pandemic Legacy, Mice & Mystics és a Robinson Crusoe lett az a három játék, amire rábeszéltem őket. Mindegyik kooperatív játék, remélhetőleg a pályán is visszaköszön majd ez az új személyiségfejlesztési irány. Már látom a biztató jeleket, bár kissé zavar, amikor az edzésen Pénteknek vagy Karanténspecialistának hívják egymást...

spoiler-free-review-pandemic-legacy-1500x844_1.jpg

Görög bajnoki meccsek jöhetnek Felcsútra és az Üllői útra

A káosz szó kevés, amit a görög labdarúgásról jelenleg el lehet mondani. Sorozatos balhék, életveszélyes fenyegetések és erőszakos cselekmények árnyékolják be a görög labdarúgó bajnokságot, amit már a hírek szerint a FIFA sem tud kordában tartani. A napokban a görög labdarúgó szövetség nagy bejelentést tett: a görög bajnokság berekesztését.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azonban a minap bejelentette, hogy felvették a kapcsolatot a görög szövetséggel és azonnali mentőövet dobtak az ottani futballklubok számára. Az elképzelés szerint a kihasználatlan magyar stadionokba költöznének a görög klubcsapatok, itt játszanák le bajnoki és válogatott mérkőzéseiket is.

A hírek szerint a Groupama Aréna az Olympiakoszt, az új MTK stadion a Panathinaikoszt, a felcsúti sportlétesítmény pedig a PAOK-ot látná vendégül határozatlan ideig.

A tárgyalások állítólag már a MÁV bevonásával zajlanak, akik hajlandók lennének szurkolói vonatjáratok indítására és fogadására Budapest és Athén között Tirana és Szarajevó érintésével. Egyetlen gond van csupán: a MÁV a tervezett 1600 km-es utat négy és fél nap menetidővel tudná csak biztosítani. Ez pedig azt jelentené, hogy mondjuk egy szombat esti mérkőzésre a görög szurkolóknak már egy kedd hajnali vonattal el kellene indulniuk, haza pedig csak következő hét csütörtök reggelén érnének. Bár nekik még lehet, hogy így is megérne egy Olympiakosz - PAOK örökrangadó az Üllői úton...

paok_1.jpg

Trump megreformálja a világsportot

Sportdiplomáciai körökben okozott egy kisebb cunamit az orosz sportért felelős államtitkár ma reggeli kijelentése. Mint tudjuk, éjszaka Donald Trump - híresen oroszbarát retorikájával együtt - megnyerte az amerikai elnökválasztást. Az oroszok szerint a kampány során több ígéretet tett nekik Trump, amik közül a sporttal kapcsolatos terveit már ki is szivárogtatták. Az új elnök jövő januári beiktatását követően a következők várhatók:

  • Trump szeretné, ha a mostani Olimpiától független, úgynevezett Orosz-Amerikai Barátság Játékok születnének, amiken értelemszerűen csak e két nemzet sportolói vennének részt, akár már 2018-tól.

  • Az USA új elnöke bevezetné azt az orosz gazdasági növekedést elősegítő intézkedést, melynek keretében a nagyobb amerikai profi bajnokságok (NFL, NHL, MLS, NBA) 2017 végétől már kizárólag rubel alapon működnének. A játékosok és a klubok alkalmazottai egyaránt rubelben kapnák a fizetésüket, a mérkőzésekre is kizárólag az orosz valutában lehet majd jegyeket vásárolni. (A játékosok neveit pedig várhatóan cirill betűkkel fogják a mezekre ráírni.)

  • Az amerikai NHL és NBA várhatóan összevonásra kerül majd az orosz kosárlabda és jégkorong ligákkal, így az amerikai csapatok rendszeresen meccselnének orosz csapatokkal is a bajnokságban (a mérkőzések egyik felét ki is vinnék Moszkvába és a nagyobb orosz városokba).

  • Évente megrendezésre kerülne egy gigászi kötélhúzó verseny, amit Trump az 1600 km-es Bering-szoroson keresztül képzelne el. A szoros két oldalán orosz és amerikai tömegek tízezrei feszülhetnek majd neki a több mint másfél ezer kilométer hosszú kötélnek.

  • Trump, az őt a kampánya során támogató miniszterelnökökkel már egyeztetett is egy közös világraszóló sporteseményről, a következő országok részvételével: USA, Oroszország, Magyarország, Palesztina, Egyiptom, India. Az országok kezdőbetűit felhasználva már ki is találták, hogy URPIHE lesz az Olimpia és az Orosz-Amerikai Barátság Játékok mellett a harmadik világraszóló sportesemény neve.

  • Évente két közös medvevadászat Putyinnal, amiről az orosz és az amerikai tévécsatornák is élőben közvetítenek majd. (Bár ezt mi sem értjük, mit keres a listán...)

 

Napi sporthíreinket olvashattátok, kérem, kapcsolja ki!

a_000_was8961325_europress_eza-1024x576_1.jpg

 

 

Régi Móricka magazint olvastak a reálosok?

Október végén szinte mindegyik nagyobb ligában kupamérkőzéseket rendeztek Angliától Németországig. Nem is az eredményekkel foglalkozunk most, hanem egy merőben szokatlan történettel, ami az egyik kiscsapat vendégöltözőjében fogadta másnap reggel a takarítókat.

A Real Madrid a spanyol kupában a harmadosztályú Cultural Leonesa pályáján szerepelt és olyan állapotban sikerült otthagyni az öltözőjüket a mérkőzést követően, hogy arról beszélni fognak még egy darabig a spanyolok.

A takarítók sokkot kaphattak, a padlót ugyanis szerteszét dobált üres vagy szétfolyt üdítők, taknyos zsebkendők, ételmaradék lepte vastagon és mindemellé penetráns bűz fogadta őket. Mondhatnánk, hogy sztárcsapat, de azért mégis...

A legérthetetlenebb azonban mégsem ez (mégis csak egy sztárcsapat, ugye), hanem az egyik pad mögé becsúszott magazin volt. Először senki nem tudta beazonosítani, de a Twitterre kikerült fotók alapján hamarosan fény derült a rejtélyre: a Real játékosai bizony egy régi Móricka magazinon röhöghették szét magukat. De hogy hogyan került hozzájuk egy magyar újság? Állítólag a masszőr lányának jelenleg egy magyar fiú udvarol és valószínűleg ő küldhette be az újságot nekik.

Megszereztük a kérdéses lapszámot, de sem a Barcelonáról, sem az Atléticóról szóló viccet nem találtunk benne. Ki érti ezt?! Min röhöghettek ezek vajon?

A lapra állítólag már elő is fizetett a Cultural Leonesa. Hátha jobban megy majd nekik is...

article-2249902-16907c4f000005dc-967_634x482_1.jpg

süti beállítások módosítása