sportkacsák és egyéb állatságok a sport világából

Sport Kocsma

Sport Kocsma

A 23 éves nigériai, aki valójában az apja

2016. szeptember 21. - SportKocsmázó

A Nemzeti Sport is beszámolt az egyik azerbajdzsáni labdarúgóklubnál kirobbant botránynak. A Shahdag Qusar FK-nál ugyanis úgy tűnik, sikerült leigazolni egy legalább 40-es focistát, holott a játékos útlevelében 1993-as születési dátum szerepel (azaz papíron 23 éves).

Victor Emenayo életkora már egyébként fényképről is látszik, hogy csalóka (ezt vajon miért nem vették észre még a leigazolása előtt?), de a botrányt az robbantotta ki, hogy a focista különböző dokumentumaiban különböző születési dátumokat találtak. A klub már be is mószerolta a mindeddig kitartóan védekező nigériait a FIFA-nál, szerintük ugyanis a játékos hazudik az életkorát illetően.

Az eddigi védekezést ma délután a beismerés követte, megszólalt ugyanis Victor, vagyis az édesapja, azaz egy és ugyanaz a személy:

"Nagyon sajnálom a történteket, nem akartam rosszat senkinek. Igen, az útlevél valójában a fiamé, de ő nagyon jól érzi magát Nigériában, jelenleg is az egyik megyei bajnokságban futballozik, hetente két csirkét és három kiló krumplit keres. Én pedig érzek még magamban erőt ahhoz, hogy megálljam a helyem az azerbajdzsáni élvonalban. Itt ráadásul még pénzt is kapok, nigériai mércével egy jobb fizetés árát" - árulta el egy helyi sportlapnak a játékos.

"Feleségem bírt rá arra, hogy próbáljak meg még pénzt keresni a pályán, mert lakatosként egyre nehezebb otthon munkát szerezni. Nigériában esélyem sincs az ottani sportkluboknál, fizikálisan nem venném fel a harcot a fiatalabbakkal, de Azerbajdzsán azért más, itt van olyan 20-21 éves játékos is (igaz, túlsúlyos és kicsit sánta is), akire 10 métert verek százon. Egyébként meg nem 40-es vagyok, hanem 52, de ez most már nem is számít. A nyáron még cselezni is megtanultam, két bekötött szemű csapattársamat már kiválóan át tudtam játszani úgy, hogy meg sem bírtak mozdulni, szóval biztató a fejlődés. Játszani szeretnék, semmi mást. És engem is Victornak hívnak..."

Szép sztori, kíváncsian várjuk a további híreket Victorról. Esetleg valamelyik hazai NB1-es klub jelentkezését, aki szívesen leigazolná őt, mondjuk raktárosnak. Ő az egyébként (ugye, hogy ugye?):

20160921_victor.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6411733503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása