sportkacsák és egyéb állatságok a sport világából

Sport Kocsma

Sport Kocsma

Trump megreformálja a világsportot

2016. november 09. - SportKocsmázó

Sportdiplomáciai körökben okozott egy kisebb cunamit az orosz sportért felelős államtitkár ma reggeli kijelentése. Mint tudjuk, éjszaka Donald Trump - híresen oroszbarát retorikájával együtt - megnyerte az amerikai elnökválasztást. Az oroszok szerint a kampány során több ígéretet tett nekik Trump, amik közül a sporttal kapcsolatos terveit már ki is szivárogtatták. Az új elnök jövő januári beiktatását követően a következők várhatók:

  • Trump szeretné, ha a mostani Olimpiától független, úgynevezett Orosz-Amerikai Barátság Játékok születnének, amiken értelemszerűen csak e két nemzet sportolói vennének részt, akár már 2018-tól.

  • Az USA új elnöke bevezetné azt az orosz gazdasági növekedést elősegítő intézkedést, melynek keretében a nagyobb amerikai profi bajnokságok (NFL, NHL, MLS, NBA) 2017 végétől már kizárólag rubel alapon működnének. A játékosok és a klubok alkalmazottai egyaránt rubelben kapnák a fizetésüket, a mérkőzésekre is kizárólag az orosz valutában lehet majd jegyeket vásárolni. (A játékosok neveit pedig várhatóan cirill betűkkel fogják a mezekre ráírni.)

  • Az amerikai NHL és NBA várhatóan összevonásra kerül majd az orosz kosárlabda és jégkorong ligákkal, így az amerikai csapatok rendszeresen meccselnének orosz csapatokkal is a bajnokságban (a mérkőzések egyik felét ki is vinnék Moszkvába és a nagyobb orosz városokba).

  • Évente megrendezésre kerülne egy gigászi kötélhúzó verseny, amit Trump az 1600 km-es Bering-szoroson keresztül képzelne el. A szoros két oldalán orosz és amerikai tömegek tízezrei feszülhetnek majd neki a több mint másfél ezer kilométer hosszú kötélnek.

  • Trump, az őt a kampánya során támogató miniszterelnökökkel már egyeztetett is egy közös világraszóló sporteseményről, a következő országok részvételével: USA, Oroszország, Magyarország, Palesztina, Egyiptom, India. Az országok kezdőbetűit felhasználva már ki is találták, hogy URPIHE lesz az Olimpia és az Orosz-Amerikai Barátság Játékok mellett a harmadik világraszóló sportesemény neve.

  • Évente két közös medvevadászat Putyinnal, amiről az orosz és az amerikai tévécsatornák is élőben közvetítenek majd. (Bár ezt mi sem értjük, mit keres a listán...)

 

Napi sporthíreinket olvashattátok, kérem, kapcsolja ki!

a_000_was8961325_europress_eza-1024x576_1.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8711945155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása